Μαγειρική

Η πιο εύκολη & γευστική Φανουρόπιτα

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε

Μία από τις πιο ωραίες και απλές συνταγές Φανουρόπιτας.

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη φανουρόπιτα χωρίς κάτι περιττό, μόνο με τα απαραίτητα υλικά, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Τη συνταγή μας προτείνουν η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

 

Υλικά:

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 250 γρ χυμό πορτοκάλι + Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ κανέλα
  • 70 γρ σταφίδες
  • 80 γρ καρύδια

 

Για το πασπάλισμα

  • ζάχαρη άχνη

Φόρμα 26 εκ.

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε και την κανέλα σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Σε 70 γρ. σταφίδες ρίχνουμε 1 κτγ αλεύρι που φουσκώνει.
  5. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  6. Ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι και τις σταφίδες.
  7. Αφού ανακατέψουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 26 εκ. αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει στον πάτο λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 170 c.
  9. Αφήνουμε την Φανουρόπιτα να κρυώσει τελείως.
  10. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  11. Μπορούμε να την στολίσουμε όπως μας αρέσει.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια