Η πιο νόστιμη, κριτσανιστή και εύκολη Τυρόπιτα

Γαστρονομία
Η πιο νόστιμη, κριτσανιστή και εύκολη Τυρόπιτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολη σε παρασκευή με την αλλιώτικη τεχνική του Πάνου

Τυρόπιτα εύκολη με αλλιώτικη τεχνική του Πάνου.

Μια εύκολη τυρόπιτα για μικρά και… μεγάλα παιδιά παιδιά από την Ομάδα Live kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Φτιάξτε  πάρα πολύ εύκολα σε μόλις 10 λεπτά είναι έτοιμη. Πάρα πολύ σημαντικό αν δεν έχεις χρόνο.  

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. γάλα
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/4 κτγ πιπέρι

Για το ράντισμα:

  • 100 γρ. σόδα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα:

  • Σουσάμι

Ταψί 35χ42 εκ.

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικεν και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και  το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.

Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.

Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας .

Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.

Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.

Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.

Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.

H τυρόπιτα με αλλιώτικη τεχνική είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας όλες τις ώρες της μέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News