Μαγειρική

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς μίξερ - Η σοκολατένια απόλαυση!

Το απόλυτα εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα λατρέψουν αυτήν την σοκολατένια απόλαυση μία συνταγή που παρασκευάζεται εύκολα με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Το γλυκάκι μας επίσης είναι και νηστίσιμο, ιδανικό για την περίοδο που διανύουμε, καθώς και για όσους τηρούν τη νηστεία… αλλά και όχι μόνο!

Είναι μία συνταγή της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

 

Υλικά:

Για το Κέικ

  • 300 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
  • 80 γρ κακάο σκόνη
  • 70 γρ ηλιέλαιο
  • 2 βανιλίνες
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτσ ξύδι

 

Για την κρέμα:

  • 1300 γρ γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη
  • 300 γρ κουβερτούρα υγείας με 60% κακάο(sisinni)
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες

 

Για το στολισμό

  • Νιφάδες κουβερτούρας
  • Ταψάκι 25χ30 εκ.

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά .

Ανακατεύουμε πολύ καλάμε έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε και το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c.

Αλείφουμε όλη την βάση με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni) και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και τα κομμάτια από την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni).

Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει καλά η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση να πάει ομοιόμορφα παντού.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα , το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια