Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια - Το πιο υγιεινό και νόστιμο σνακ!

Γαστρονομία
Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια - Το πιο υγιεινό και νόστιμο σνακ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέλειο υγιεινό σνακ!

Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές.

Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια, και μπορούν να μπουν και σε σαλάτες για να δώσουν αυτό το έξτρα δάγκωμα που μπορεί να τους λείπει.

Τι θα χρειαστούμε;

Τον φούρνο μας, ε.π. ελαιόλαδο, ένα μεγάλο ταψί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Τα μουλιασμένα αποβραδίς ρεβίθια, πρέπει να στεγνώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε, ώστε να μην κρατήσουν υγρασία και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια απορροφητική πετσέτα. Τους κάνουμε απαλό μασάζ για να απαλλαγούμε από την πολλή υγρασία. Αν τα αφήσουμε και για λίγη ώρα στην πετσέτα, μόνο καλό θα τους κάνει για τη συγκεκριμένη συνταγή.

Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στο ταψί και τα ραντίζουμε, γενναιόδωρα, με ελαιόλαδο. Θα πρέπει να βλέπουμε τον πάτο του ταψιού λαδωμένο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε τα ρεβίθια για 30-40 λεπτά. Δύο-τρεις φορές θα χρειαστεί να ανακινήσουμε το ταψί. Θα είναι έτοιμα όταν θα ξεραθούν τελείως και θα πάρουν χρώμα. Κάποια μπορεί να ανοίξουν, δεν μας πειράζει καθόλου.

Και τα-κρεμώδη εσωτερικά και σούπερ τραγανά εξωτερικά- ρεβίθια είναι έτοιμα.

Για τη γεύση

Όπως και τα τσιπς λαχανικών καταναλώνονται σε διάφορες γεύσεις, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το συγκεκριμένο σνακ.

Μπαχαρικά και σπόροι μπορούν να τους δώσουν μια έξτρα ένταση και διάσταση. Πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή, κύμινο, σπόροι κόλιαντρου, μαύρο πιπέρι, σουσάμι, μουστάρδα, είναι απλά κάποιες από τις ιδέες που πέφτουν στο… ταψί. Προσθέτουμε τους ενισχυτές γεύσεις που θέλουμε (μπορούμε και όλους μαζί ), 10 λεπτά πριν έρθει η ώρα να βγάλουμε τα ρεβίθια από τον φούρνο.

Η ιδανική στιγμή

Όταν είναι φρέσκα από τον φούρνο είναι στην καλύτερή τους φάση. Όμως, αντέχουν και μια μέρα μέχρι να χάσουν την τραγανότητά τους.

Πηγή: olivemagazine.gr

(Φωτογραφίες unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News