Μαγειρική

Γιαουρτογλυκό - Το πιο δροσερό και γευστικό - Έτοιμο σε 5 λεπτά!

Χωρίς τη χρήση μίξερ

Η πιο εύκολη συνταγή - Φτιάξτε αυτό το γιαουρτογλυκό σε 5΄λεπτά!

Γιαουρτογλυκό στο πι και φι χωρίς μίξερ από το Γιάννο Βαλιάνο!

Ένα γιαουρτογλυκό ψυγείου, που σίγουρα έχετε δοκιμάσει είτε από την μαμά σας, είτε από την γιαγιά σας. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με ελάχιστα υλικά και χωρίς μίξερ.

Φτιάξτε αυτό το γιαουρτογλυκό σε 5΄λεπτά!

 

Υλικά:

  • 1+1/2 Πακέτα φρυγανιές
  • 250 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ νερό
  • 800 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 συσκευασίες των 100 γρ σκόνη ζελέ κεράσι
  • 400 γρ βραστό νερό
  • 400 γρ παγάκια ή παγωμένο νερό

 

Εκτέλεση:

Για το γιαουρτογλυκό στο πι και φι (χωρίς μίξερ), αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα! Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γιαουρτογλυκό στο πι και φι χωρίς μίξερ, με το ζελέ.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μια συσκευασία ζελέ (100 γρ.).

Προσθέτουμε 200 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι πάρα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί όλο το ζελέ.

Προσθέτουμε τα 200 γρ. παγάκια ή το πολύ παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε το υγρό ζελέ σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά ίσα-ίσα να πάρει μια βράση.

Με το που πάρει βράση το σιρόπι το αφαιρούμε από την φωτιά.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26-28 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30*24.

Στρώνουμε τη βάση του ταψιού με μια στρώση από τις φρυγανιές.

Με ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό σιρόπι σε όλες τις φρυγανιές να ποτίσουν καλά και στις άκρες που είναι σκληρές.

Κάνουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές και τις ποτίζουμε και αυτές με το υπόλοιπο σιρόπι.

Βάζουμε την βάση στη κατάψυξη να κρυώσει για 10′.

Βγάζουμε το κρύο και σταθεροποιημένο ζελέ από την κατάψυξη.

Το ρίχνουμε όλο σε ένα μπολ.

Με ένα σύρμα το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να διαλυθεί το ζελέ σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα γιαουρτιού. Θα βλέπουμε μικρά μικρά κομματάκια ζελέ αλλά αυτό είναι και το τέλειο σε αυτό το γλυκό γιατί θα σκάνε στο στόμα οι διαφορετικές υφές.

Βγάζουμε από την κατάψυξη την κρύα βάση με τις φρυγανιές και περιχύνουμε με την κρέμα για το γιαουρτογλυκό στο πι και φι χωρίς μίξερ.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα για 3 ώρες. Θα ακουμπάμε το δάχτυλο μας στην επιφάνεια και κυρίως στο κέντρο και θα βλέπουμε ότι έχει σφίξει.

Μόλις έχει κρυώσει το γλυκό παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την δεύτερη συσκευασία από το ζελέ (100 γρ.) .

Προσθέτουμε τα άλλα 200 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα άλλα 200 γρ. παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Εάν δεν είναι κρύο το μείγμα το αφήνουμε στην άκρη λίγο να πέσει η θερμοκρασία του.

Όταν πιάσουμε το μπολ με τα χέρια μας και δούμε ότι είναι κρύο το ζελέ, βγάζουμε από το ψυγείο το γιαουρτογλυκό.

Ρίχνουμε σε μία στρώση το ζελέ.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ για περίπου 2 ώρες.

Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Μυστικά για το γιαουρτογλυκό στο πι και φι χωρίς μίξερ

Εάν δεν θέλετε να υπάρχουν τα κομματάκια ζελέ στην κρέμα γιαουρτιού τότε θα αφήσετε το υγρό ζελέ ίσα-ίσα να κρυώσει αλλά να είναι σε υγρή μορφή χωρίς να το βάλετε καθόλου στην κατάψυξη. Θα το ανακατέψετε με το γιαούρτι και θα έχετε μια πιο υγρή κρέμα αλλά μην σας φοβίζει. Απλά θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο στο πάγωμα.

Για να πέσει ομοιόμορφα η στρώση ζελέ επάνω στο παγωμένο γλυκό, παίρνουμε ένα κουτάλι και το γυρίζουμε ανάποδα. Θέλουμε να βλέπουμε την κυρτή του επιφάνεια. Πλησιάζουμε κοντά στο γλυκό το γυρισμένο κουτάλι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά. Αν πέσει απότομα το ζελέ πάνω στο γλυκό θα δημιουργηθεί τρύπα στο γλυκό.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια