Μαγειρική

Pancakes αλμυρά - Φανταστική συνταγή!

Τα πιο αφράτα και φουσκωτά πάνκεϊκς!

Αλμυρά pancakes με ζαμπόν τυρί και αυγό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Αλμυρά pancakes με ζαμπόν τυρί και αυγό. Φανταστική συνταγή και εύκολη για brunch, πρωινό ή γεύμα.

Για να γίνουν αφράτα και φουσκωτά τα πάνκεϊκς υπάρχει κόλπο!

 

Υλικά:

  • 200 γραµ. αλεύρι
  • 1½ κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. ξινόγαλο (ή γάλα ή γιαούρτι)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 αυγά
  • 30 γραµ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
  • 2 κ.σ σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
  • έξτρα βούτυρο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα:

  • 4 αυγά ποσέ (τηγανητά)
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • πράσινα φύλλα (σπανάκι ή σαλάτα)
  • λίγη σάλτσα ολαντέζ προαιρετικά ή τυρί κρέμα χτυπημένο
  • λίγο σχοινόπρασο για το τελείωμα.

 

Εκτέλεση:

Για τα αφράτα αλμυρά pancakes, συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Για τα pancakes αλμυρά και αφράτα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεκινώντας, τα αλμυρά και αφράτα πάνκεικς,

Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.

Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes και συνεχίζουμε με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για τα pancakes αλμυρά για 30΄ το λιγότερο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει.

Μόλις αφρίσει, ρίχνουμε 2 κ.σ. μείγμα για πάνκεικ.

Ψήνουμε για 2-3΄ τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1΄από την άλλη πλευρά.

Διατηρούμε τα αφράτα αλμυρά πάνκεικς ζεστά σε χαμηλό φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.

Όταν τελειώσουμε με όλα τα αλμυρά pancakes, στήνουμε τα πιάτα τοποθετώντας στρώσεις από 3 πάνκεικς και ενδιάμεσα κομμάτια ζαμπόν, τυρί, σπανάκι.

Γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ και περιχύνουμε λίγη σάλτσα ολαντέζ ή τυρί κρέμα.

Γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

Μυστικά για τα αλμυρά pancakes

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γιαούρτι ή γάλα πλήρες.

Βάλτε ό,τι αλλαντικό προτιμάτε.

Η κρέμα ολαντέζ μπορεί να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα χτυπημένο ελαφρά με σύρμα, ώστε να μαλακώσει και να πέφτει σαν σάλτσα.

Βάλτε τη φαντασία να δουλέψει και σερβίρετε/γαρνίρετε με ό,τι υλικό σας αρέσει.

Για να γίνουν αφράτα και φουσκωτά τα πάνκεικς, να χρησιμοποιήσεις ξινόγαλο. Μαζί με τα διογκωτικά αφρατεύει πολύ το μείγμα.

Και μην ξεχνάτε, όλα τα υλικά για βελούδινα κι αφράτα πάνκεικς πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Δείτε πως θα φέρετε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Ο χυλός πρέπει να σταθεί το λιγότερο 30’ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Για τα αφράτα αλμυρά pancakes, συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Για τα pancakes αλμυρά και αφράτα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεκινώντας, τα αλμυρά και αφράτα πάνκεικς,

Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.

Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes και συνεχίζουμε με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για τα pancakes αλμυρά για 30’ το λιγότερο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει.

Μόλις αφρίσει, ρίχνουμε 2 κ.σ. μείγμα για πάνκεικ.

Ψήνουμε για 2-3΄ τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1΄από την άλλη πλευρά.

Διατηρούμε τα αφράτα αλμυρά πάνκεικς ζεστά σε χαμηλό φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.

Όταν τελειώσουμε με όλα τα αλμυρά pancakes, στήνουμε τα πιάτα τοποθετώντας στρώσεις από 3 πάνκεικς και ενδιάμεσα κομμάτια ζαμπόν, τυρί, σπανάκι.

Γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ και περιχύνουμε λίγη σάλτσα ολαντέζ ή τυρί κρέμα.

Γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

Μυστικά για τα αλμυρά pancakes

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γιαούρτι ή γάλα πλήρες.

Βάλτε ό,τι αλλαντικό προτιμάτε.

Η κρέμα ολαντέζ μπορεί να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα χτυπημένο ελαφρά με σύρμα, ώστε να μαλακώσει και να πέφτει σαν σάλτσα.

Βάλτε τη φαντασία να δουλέψει και σερβίρετε/γαρνίρετε με ό,τι υλικό σας αρέσει.

Για να γίνουν αφράτα και φουσκωτά τα πάνκεικς, να χρησιμοποιήσεις ξινόγαλο. Μαζί με τα διογκωτικά αφρατεύει πολύ το μείγμα.

Και μην ξεχνάτε, όλα τα υλικά για βελούδινα κι αφράτα πάνκεικς πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Δείτε πως θα φέρετε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Ο χυλός πρέπει να σταθεί το λιγότερο 30’ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

(Φωτογραφίες unsplash)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια