Μαγειρική

Τέλειο παγωτό banoffee - Με έξι υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Απλά θα το λατρέψετε!

Σπιτικό παγωτό banoffee, εύκολο με λίγα υλικά χωρίς παγωτομηχανή.

Αν αγαπάς το γλυκό banoffee και τον συνδυασμό μπανάνας σοκολάτας και καραμέλας, με αυτό το παγωτό θα τρελαθείς. Βάλε το παγωτό σε χωνάκια και τρέλανε τους όλους.

Την υπέροχη αυτή συνταγή δανειστήκαμε - και σας προτείνουμε - από το site της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου.

 

Υλικά:

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (ψιλοκομμένες)
  • καρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για το παγωτό banoffee χωρίς παγωτομηχανή, η συνταγή είναι εύκολη. Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο για το παγωτό banoffee.

Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.

Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.

Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.

Παγωτό banoffee με παγωτομηχανή

Αφού φτιάξουμε τη βάση του παγωτού τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την κρέμα παγωτού και τη βάζουμε στην παγωτομηχανή.

Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα.

Βάζουμε σε μπολ και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια