Μαγειρική

Ζαμπονοτυρόπιτα με το πιο κριτσανιστό φύλλο - Απλά τέλεια!

Η πιο εύκολη και νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα

Μοσχομυριστή ζαμπονοτυρόπιτα… ποιος μπορεί να αντισταθεί στη… θέα και τη γεύση της;

Ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen μας προτείνουν την πιο εύκολη σε παρασκευή Ζαμπονοτυρόπιτα, αλλά και την πιο νόστιμο σε γεύση.

Φτιάξτε την και καθίστε στο μπαλκόνι σας να την απολαύσετε συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα… είναι σίγουρο ότι δε θα «σταθείτε» μόνο στο ένα κομμάτι!

 

Υλικά:

  • 800 γρ φύλλο σφολιάτας
  • 2 Ντομάτες
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 70 γρ πελτέ ντομάτας
  • 1/4 κτγ πιπέρι
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/4 κτγ ζάχαρη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ γάλα
  • 150 γρ μίξη 3 τυριών
  • 70 γρ ζαμπόν σε κομμάτι
  • Βρέχουμε με Νερό
  • Ταψάκι 35χ43 εκ.

 

Εκτέλεση:

Σε έναν ρεντέ τρίβουμε 2 ντομάτες.

Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.

Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Ρίχνουμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το τυρί φέτα και ρίχνουμε το γάλα.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει αλοιφή.

Με έναν πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στον πάγκο εργασίας.

Λαδώνουμε ένα ταψί 35χ43 εκ. και τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε την αλοιφή με το τυρί πάνω από το φύλλο σφολιάτας(να είναι 1-2 δάχτυλα πιο μέσα από την άκρη της ζύμης).

Ρίχνουμε την μίξη από τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε και την σάλτσα.

Σε όλο το μήκος προσθέτουμε και τα κομμάτια από το ζαμπόν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη και το 2ο φύλλο σφολιάτας βάζοντάς το προσεκτικά από πάνω. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και τις πατάμε καλά. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την πίτα.

Βρέχουμε καλά με νερό και χαράζουμε πολύ ελαφρά σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.

Η ζαμπονοκασερόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!! Τρώγεται σε 5 λεπτά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια