Γεμιστές βαρκούλες κολοκυθιού - Ο απόλυτος καλοκαιρινός… μεζές!

Γαστρονομία
Γεμιστές βαρκούλες κολοκυθιού - Ο απόλυτος καλοκαιρινός… μεζές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να τις φτιάξετε - Θα ενθουσιαστούν μικροί και μεγάλοι

Φτιάξτε αυτές τις υπέροχες γευστικά, γεμιστές βαρκούλες κολοκυθιού και θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά τους!

Οι λάτρεις του κολοκυθιού είναι βέβαιο ότι δε θα σταθούν στο να τις φτιάξουν μία φορά, καθώς και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!  

Με υπέροχα υλικά, που «δένουν» απόλυτα μεταξύ τους… θα τις λατρέψετε!

Τη συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.  

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 μέτρια αυγά
  • 80 γρ φρυγανιά
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 100 γρ τυρί φέτα
  • 50 γρ μπέικον
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • 1/4 κτγ πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

  • 20 γρ φρυγανιά + 10 γρ παρμεζάνα
  • Ταψάκι 25χ35 εκ.

Κόβουμε το κοτσάνι από τα κολοκυθάκια.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε αλάτι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

Κόβουμε στην μέση το κάθε κολοκυθάκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους σημείο.

Ρίχνουμε το εσωτερικό σημείο από τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα μπολ και στραγγίζουμε το περίσσιο νερό.

Μέσα στο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι , την παρμεζάνα ,το αλάτι ,το πιπέρι, το ψιλοκομμένο μπέικον και το τυρί φέτα και με τα χέρια μας τα πιέζουμε όλα τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε και την φρυγανιά και συνεχίζουμε να τα πατάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Τα βάζουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα πυρέξ 25χ35 εκ και τα αλατίζουμε.

Σε κάθε ένα κολοκυθάκι βάζουμε στο εσωτερικό του 2-3 κτσ από το μείγμα.

Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε φρυγανιά με παρμεζάνα και πασπαλίζουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια.

Τα βρέχουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c για 25-30 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά με μια σάλτσα ντομάτας ή και σκέτα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News