Μαγειρική

Φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό της Αργυρώς!

Ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα

Πρόκειται για μία φανταστική συνταγή την οποία δανειστήκαμε από το site της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρήγου και σας την προτείνουμε, φασολάκια λαδερά με μοσχάρι κοκκινιστό.

Ένα καλοκαιρινό φαγητό που λίγοι μπορούν να αντισταθούν.

Όλη η νοστιμιά από τα φασολάκια και το μοσχαράκι μαγειρεμένα μαζί στο πιάτο σας.

Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αυτή την ξεχωριστή συνταγή, όπως η Αργυρώ!

Υλικά:

  • 800 γραµ. μοσχάρι σπάλα (κομμένο σε μικρές μερίδες)
  • 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
  • 500 γραµ. φρέσκα φασολάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο φέτες
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο φέτες
  • 1 κσ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες (400 γρ)
  • 4 μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο στο σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Φασολάκια με κοκκινιστό μοσχάρι, ένα φαγητό στολίδι της ελληνικής κουζίνας.

Για να φτιάξουμε την καλύτερη συνταγή για φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό, είναι βασικό να μαγειρέψουμε μαζί τα υλικά και το μοσχάρι και τα φρέσκα φασολάκια και η μία γεύση να συμπληρώνει την άλλη. Όλοι θυμόμαστε τα λαχταριστά καλοκαιρινά τραπέζια της μαμάς μας με αυτό το σπιτικό φαγητό. Η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη.

Θα χρησιμοποιήσουμε κομμάτι από τη σπάλα, που έχει μέτρια λιπαρότητα και είναι ιδανικό για να μαγειρευτεί κομμένο σε κομμάτια στον ίδιο χρόνο με τα φασολάκια. Το κρέας μου θα γίνει τρυφερό και μαλακό στους χρόνους μαγειρέματος που σας δίνω χωρίς να λιώσουν τα φασολάκια.

Φρέσκα φασολάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ποικιλία σας αρέσει. Φασολάκια μπαρμπούνια, τσαουλιά, ακόμα και χάντρες.

Για τα φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό, αρχικά συγκεντρώνουμε όλα μας υλικά.

Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το τρυφερό μοσχάρι σε μικρές μερίδες των 80 γραμ. για να μαγειρευτεί στον ίδιο χρόνο με τα φασολάκια.

Βάζουμε το ελαιόλαδο για το μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το μοσχαράκι γύρω-γύρω για 5-6’ να κάνει ωραία κρούστα και να δώσει τέλεια γεύση στα κοκκινιστά φασολάκια.

Στη συνέχεια για τα φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό.

Βγάζουμε το ροδισμένο μοσχάρι σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο στο πλάι.

Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει όλα τα πλούσια αρώματά του.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε με την κουτάλα να γυαλίσουν από το ελαιόλαδο.

Ξαναβάζουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα με τα φασολάκια καθώς και όλα τα υγρά που έχει αφήσει στην πιατέλα.

Προσθέτουμε τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά για τα φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό. Δεν θέλω πολλά υγρά στην κατσαρόλα αλλά θέλω σιγανό μαγείρεμα ώστε να μην εξατμίζονται τα λίγα υγρά για να γίνουν πλούσια σε γεύση τα φασολάκια με κοκκινιστό μοσχάρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το μοσχάρι με τα φασολάκια.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω 50’.

Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν εξατμιστήκαν από τον βρασμό συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Προσθέτουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα μέσα στο φαγητό.

Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό γιατί θα λιώσουμε τα υλικά. Απλά ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα με τα φασολάκια και το μοσχάρι.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό κι ελέγχουμε την οξύτητα της σάλτσας. Αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά, περίπου 15’, μέχρι να μελώσει το φαγητό & να δέσει η σάλτσα του.

Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο το φαγητό.

Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πρέπει να έχουν δεμένη σάλτσα χωρίς πολλά ζουμιά.

Σβήνουμε το φαγητό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10’.

Τα φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό όταν μαγειρευτούν όπως σας είπα παραπάνω και μπουν στο πιάτο, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το μοσχάρι είναι τρυφερό και μαλακό, τα φασολάκια έχουν μελώσει στην πυκνή σάλτσα ντομάτας.

Δεν καλύπτει το ένα υλικό το άλλο και το πιάτο μου έχει τέλεια ισορροπία και αρμονία στη γεύση. Φτιάξτε το λοιπόν και όποιος δοκιμάσει θα  θυμηθεί τα σπιτικά μαγειρέματα της μαμάς του.

Μετά σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Λίγα μυστικά

Είναι βασικό να χρησιμοποιήσετε τρυφερό μοσχάρι από το χτένι σπάλας ώστε να βράσουν ταυτόχρονα μοσχάρι και φασολάκια. Δείτε εδώ ποιο κομμάτι του μοσχαριού να διαλέξετε για κάθε φαγητό.

Αν έχετε υποψία ότι το κρέας δεν είναι τρυφερό και θέλει παραπάνω βράσιμο τότε θα πρέπει να το βράσετε λίγο στην αρχή μέχρι να μισομαλακώσει και μετά να προσθέσετε τα φασολάκια.

Οι χρόνοι βρασμού είναι μετρημένοι με λίγα υγρά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Αν βράζετε δυνατά και εξατμίζονται τα υγρά τότε θα χρειαστείτε επιπλέον υγρασία στο φαγητό.

Εάν σας άρεσαν τα φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι δοκιμάστε οπωσδήποτε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια