Σοκολατένια γλυκάκια στο ποτήρι - Συνταγή ζαχαροπλαστείου!

Γαστρονομία
Σοκολατένια γλυκάκια στο ποτήρι - Συνταγή ζαχαροπλαστείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια στο ποτήρι - Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Αυτά τα σοκολατένια γλυκάκια είναι σίγουρα εντυπωσιακά και γευστικά και ένα είναι βέβαιο, ότι δεν θα μπορείτε να σταματήσετε μόνο στο ένα όταν τα δοκιμάσετε...

Το καλοκαιρινό πεντανόστιμο αυτό γλυκάκι, είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Πανεύκολη συνταγή!

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας 60%
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια

Για την σαντιγί

  • 400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)

Για τη βάση

  • 10 κομμάτια μπουένο (5 συσκευασίες)

Για το γαρνίρισμα

  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας της sisinni με 60% κακάο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με 1 κτσ υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ 25χ30 και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτει καλά πάνω στην κρέμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.

Παίρνουμε 10 πλαστικά ποτηράκια και ρίχνουμε σε καθένα στην βάση του 1 μπάρα μπουένο.

Κάνουμε το ίδιο και στα 10.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και την μοιράζουμε στα 10 ποτηράκια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίζονται κορυφές.

Την βάζουμε σε ένα κορνέ και την μοιράζουμε σε όλα τα ποτηράκια πάνω από την κρέμα.

Γαρνίρουμε με 1-2 κτσ γλυκό του κουταλιού βύσσινο σε κάθε ποτηράκι.

Τα ατομικά γλυκάκια είναι πολύ νόστιμα και εύκολα που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News