Παγωτό «Τρικολόρε», το πιο αφράτο & χωρίς κρυστάλλους

Γαστρονομία
Παγωτό «Τρικολόρε», το πιο αφράτο & χωρίς κρυστάλλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρασκευάζεται χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής, αλλά και χωρίς ενδιάμεσα χτυπήματα

Φτιάξτε αυτό το εύκολο σε παρασκευή και πεντανόστιμο παγωτό, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής, αλλά και χωρίς ενδιάμεσα χτυπήματα.

Το πιο νόστιμο παγωτό Τρικολόρε, με τρεις πλούσιες γεύσεις που θα σε κάνουν να μην «ξεκολλάς» από το ψυγείο!

Ιδανικό για τις «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού!

Την συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

  • 660 μλ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 3 κτσ νηστίσιμη μπίττερ κρέμα κακάο (sisinni)
  • Φόρμα 30χ11 εκ.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε μαζί με το κακάο σκόνη μέχρι να γίνει κρέμα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να κάνει κορυφές.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα και την υγρή βανίλια.

Χτυπάμε για ακόμη λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.

Παίρνουμε λίγο από την κρέμα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις.

Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα βανίλια μέσα στο μείγμα του κακάο.

Σε μια φόρμα 30χ11 εκ. ρίχνουμε αρχικά μια ποσότητα από την κρέμα βανίλιας .

Ακριβώς δίπλα προσθέτουμε μια ποσότητα από την κρέμα κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ρίξουμε εναλλάξ και τις 2 γεύσεις.

Προσθέτουμε 3 κτσ νηστίσιμη μπίττερ κρέμα κακάο και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε όλο το μείγμα.

Με αυτόν τον τρόπο θα σχηματιστούν 3 γεύσεις παγωτού.

Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες και έπειτα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Πριν σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου!! Αυτό το κάνουμε γιατί το παγωτό μας είναι στους - 15 βαθμούς. Η οικιακή κατάψυξη δεν είναι για παγωτό!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News