Μαγειρική

Παγωτό σοκολάτας με μόνο τρία υλικά - Το πιο μαλακό και νόστιμο

Μόνο με τρία υλικά και χωρίς κόπο μπορείτε να έχετε το τέλειο παγωτό στο ψυγείο σας

Φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό, χωρίς κρυστάλλους και χωρίς της χρήση παγωτομηχανής.

Παρασκευάζεται πάρα πολύ εύκολα, ενώ απαιτούνται μόνο 3 υλικά για τη συγκεκριμένη συνταγή και το πιο σημαντικό, δεν κάνει κρυστάλλους και δεν απαιτείται χρήση παγωτομηχανής για την παρασκευή του.

Ένα παγωτάκι που υπερισχύει σε γεύση, από άλλα παγωτά σοκολάτας. Δοκιμάζοντάς το αποτέλεσμα, ένα είναι σίγουρο, πως δε θα θελήσετε ξανά να γευτείτε άλλο.

Είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

 

Υλικά:

  • 660 ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 80 γρ. κακάο σκόνη

Προαιρετικά

  • 60 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • Φόρμα 30X11 εκ.

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το χτυπάμε μαζί με το κακάο σκόνη μέχρι να γίνει κρέμα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να κάνει κορυφές.

Παίρνουμε λίγο από την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις.

Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ για να μην χάσει τον όγκο του.

Συμπληρώνουμε προαιρετικά σταγόνες κουβερτούρας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 30χ11 εκ. και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Το αφήνουμε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το σερβίρουμε.

Γίνεται πολύ μαλάκο πεντανόστιμο με πολύ πλούσια γεύση που θα το αγαπήσουν όλοι.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια