Μαγειρική

Τραγανά κολοκυθάκια sticks στο φούρνο - Καλύτερα από τηγανητά!

Πανεύκολα σε παρασκευή, πεντανόστιμα και τραγανά σε γεύση

Αυτά τα κολοκυθάκια sticks στο φούρνο που μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης είναι τα πιο τραγανά και πιο νόστιμα, ακόμα πιο νόστιμα και από τηγανητά!

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή, τα τραγανά και πεντανόστιμα κολοκυθάκια sticks στον φούρνο καλύτερα και από τηγανητά και θα τα λατρέψετε και εσείς και τα παιδιά σας.

 

Υλικά:

  • 4 κολοκυθάκια
  • 150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ φρυγανιά
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/4 κτγ πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε την φρυγανιά μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ μπολάκι σπάμε 2 μέτρια αυγά και τα χτυπάμε καλά.

Κόβουμε σε λωρίδες 4 κολοκυθάκια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.

Βουτάμε ένα ένα τα κολοκυθάκια πρώτα στο αλεύρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι από πάνω.

Τα βουτάμε μέσα στο αυγό 2-3 κάθε φορά και στην συνέχεια ένα ένα μέσα στο μείγμα με την φρυγανιά(δεν τα ρίχνουμε όλα μαζί γιατί θα σβολιάσει το μείγμα)

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.

Τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα τόσο νόστιμα και τόσο τραγανά χωρίς ίχνος από λάδι!!

Υγιεινά και νόστιμα για όλη την οικογένεια!!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια