Μαγειρική

Δροσερό Γιαουρτογλυκό με φρέσκα φρούτα - Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Το πιο δροσερό και εύκολο σε παρασκευή γλυκάκι, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Ελαφρύ, δροσερό, απίστευτα γευστικό, ιδανικό για γιορτές, γενέθλια και πάρτι.

Απαιτείται ελάχιστος χρόνος για την παρασκευή του, με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Φτιάξτε το και… απολαύστε το, τα «σπάει» με τη γεύση του!

Είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

 

Υλικά:

Για τη βάση

  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. φράουλες
  • 2 μπανάνες (200 γρ.)

 

Για τη σαντιγί

  • 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
  • 50 γρ λευκή κουβερτούρα (sisinni)
  • Για το στολισμό, φράουλες

 

Διαστάσεις Πυρέξ: 25Χ30

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι  το καραμελωμένο ζαχαρούχο και σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια.

Έπειτα κόβουμε τα φρούτα  μπανάνα , φράουλες και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τα άλλα υλικά.

Σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα να κάνουμε την βάση.

Πατάμε καλά για να αποφύγουμε τις τρυπούλες και τα κενά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια  και ενσωματώνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.

Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και το βάζουμε 2 ώρες περίπου στο ψυγείο!

Βγάζουμε κόβουμε σε μερίδες και στολίζουμε με φράουλες!

Καλή επιτυχία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια