Μαγειρική

Κολοκυθάκια τηγανητά στον φούρνο - Απλά συγκλονιστικά!

Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια τηγανητά στον φούρνο

Απλή συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια στον φούρνο. 

Δείτε πως θα φτιάξετε τα πιο τραγανά και νόστιμα κολοκυθάκια στο σπίτι και όχι στο τηγάνι, αλλά στον φούρνο.

Ιδιαίτερα γευστικά και με λιγότερες θερμίδες, ενώ διαθέτουν έξτρα γεύση, που τους δίνουν το θυμάρι, η ρίγανη, το δεντρολίβανο, καθώς και η τριμμένη γραβιέρα.

Την συνταγή δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • ελαιόλαδο, για το λάδωμα του ταψιού
  • 50 γρ. πάνκο
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 αβγά, μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κολοκυθάκια, μέτρια, κομμένα κατά μήκος στα 4 ή στα 6
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πάνκο, τη γραβιέρα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι.

Βουτάμε τα κολοκυθάκια πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αβγά, και τέλος από το μείγμα με το πάνκο.

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί σε μία στρώση, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους, και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια