Μαγειρική

Γλυκιά τυρόπιτα με ανθότυρο & τυρί κρέμα - Συγκλονιστική συνταγή!

Απλά θα ξετρελαθείτε!

Η συγκλονιστική γλυκιά τυρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη γλυκιά τυρόπιτα είναι πανεύκολη σε παρασκευή και σε γεύση… τα «σπάει»!

Αρωματική και μελένια με την πιο βελούδινη και αφράτη κρέμα από ανθότυρο και τυρί κρέμα.

Την συνταγή δανειστήκαμε από το site του Άκη Πετρετζίκη και σας την προτείνουμε.

 

Για τη γέμιση

  • 5 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα

 

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • μέλι
  • δυόσμο
  • κανέλα

 

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ρευστή γέμιση.

 

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Απλώνουμε με ένα πινέλο βούτυρο σε ένα ταψί 28x36 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 7 φύλλα.

Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.

Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια για να εξατμιστεί η υγρασία την ώρα του ψησίματος. Προσοχή, δεν πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι τα κάτω φύλλα.

Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με πιπέρι, μέλι και δυόσμο ή εναλλακτικά με μέλι και κανέλα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια