Μαγειρική

Ακαταμάχητος Μουσακάς express του Άκη - Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Διαφορετικός σε παρασκευή και πεντανόστιμος

Δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα – Φτιάχνετε στο πι και φι και είανι πεντανότιμος

Απλός και εύκολος σε παρασκευή ο συγκεκριμένος μουσακάς και με ιδιαίτερα νόστιμη γεύση.

Πρόκειται για ένα πιάτο ιδιαίτερο και πολύ «αγαπητό», ωστόσο αυτό που σκεφτόμαστε όσοι θέλουμε να το παρασκευάσουμε είναι ο χρόνος που χρειάζεται, καθώς απαιτούνται τρία στάδια για να ολοκληρωθεί και λερώνονται αρκετά σκεύη.

Με αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε, η οποία δεν είναι καθόλου μπελαλίδικη, ο χρόνος μειώνεται, αλλά ούτε και σε γεύση ο μουσακάς αυτός δεν στερείται σε τίποτα από τον παραδοσιακό.

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αυτό τον υπέροχο μουσακά, συνταγή την οποία θα λατρέψετε!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το site του Άκη Πετρετζίκη.

 

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • μαϊντανό, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια 2 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.

Σοτάρουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 18x18 εκ.

Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με το ψωμί.

Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στο ψωμί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και τη μισή γραβιέρα.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τον κιμά.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

(Φωτογραφία Unsplash)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια