Μαγειρική

Τούρτα Σοκολατίνα χωρίς προσθήκη ζάχαρης & χωρίς ψήσιμο - Απλά... συγκλονιστική!

Ιδανική για εκείνους που στερούνται τη ζάχαρη

Φτιάχνεται πανεύκολα με λίγα υλικά και όλα αυτά χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο

Η πιο νόστιμη και εύκολη τούρτα σοκολατίνα που θα σας… συγκλονίσει! Γίνεται πανεύκολα με λίγα υλικά και όλα αυτά χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο!

Η τούρτα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο, είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη!

Είναι ιδανική συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που μπορείτε να απολαύσετε, με ελάχιστες θερμίδες, αφού δεν έχει καθόλου ζάχαρη, ιδανική επίσης και για εκείνους που έχουν πρόβλημα υγείας και δεν τρώνε ζάχαρη!

 

Υλικά:

  • 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ (χωρίς ζάχαρη)
  • 55 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 380 γρ. πραλίνα με κομματάκια φουντουκιού με στέβια
  • 5 φύλλα ζελατίνης (8 γρ.)
  • 60 γρ. βραστό νερό
  • 100 γρ. κουβερτούρα με στέβια
  • 50 γρ. βραστό γάλα
  • Φόρμα 20 εκ.

 

Εκτέλεση

Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Σε μια φόρμα 20 εκ. αφού βάλουμε στον πάτο λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε με ένα κουτάλι αρχικά και στην συνέχεια το πατάμε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού.

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε παγάκια, κρύο νερό και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές.

Προσθέτουμε την πραλίνα με κομματάκια φουντουκιού(με στέβια) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε 60 γρ. βραστό νερό και αφού στραγγίξουμε τα φύλλα ζελατίνης τα διαλύουμε μέσα στο βραστό νερό.

Προσθέτουμε την ζελατίνη μέσα στο μείγμα πραλίνας χτυπώντας τα με το μίξερ.

Τοποθετούμε στη φόρμα κομμάτια λαδόκολλας αλείφοντας με ηλιέλαιο για να μπορέσουν να κολλήσουν καλά.

Προσθέτουμε την μους μέσα στην φόρμα και την σιάχνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια την κουβερτούρα με στέβια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το βραστό γάλα και το αφήνουμε για 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το γλάσο από πάνω να πάει παντού ομοιόμορφα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Στολίζουμε με φράουλες η με όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια