Σουβλάκια με αρνί και χαλούμι - Τα πιο ζουμερά και αρωματικά

Γαστρονομία
Σουβλάκια με αρνί και χαλούμι - Τα πιο ζουμερά και αρωματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά τα σουβλάκια θα σας… ενθουσιάσουν!

Φτιάξτε αυτά τα πεντανόστιμα σουβλάκια με αρνί και χαλούμι, αφού πρώτα τα έχετε «βουτήξει» στην αρωματική μαρινάδα, συνταγή της οποίας σας παραθέτουμε παρακάτω.

Την συνταγή δανειστήκαμε από το σάιτ του Άκη Πετρετζίκη και σας την προτείνουμε. Τα σουβλάκια μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες στο αλουμινόχαρτο, με τσένταρ και μοτσαρέλα… απλά θεϊκές!

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 σκ. σκόρδο

Για τα σουβλάκια

  • 500 γρ. αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. χαλούμι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τις πατάτες

  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι, ψημένες και κομμένες
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Για τα σουβλάκια

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός.

Κόβουμε το αρνίσιο μπούτι σε κύβους 2 εκ. και το βάζουμε στο μπολ της μαρινάδας.

Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να καλυφθεί το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να μαριναριστεί.

Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους 2 εκ.

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια του αρνιού και του χαλουμιού σε ξυλάκια για σουβλάκια.

Τοποθετούμε τα ξυλάκια στη σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε με ελαιόλαδο την κάθε πλευρά τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τις πατάτες

Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 8-10 λεπτά στα 800 Watt, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πατάτες.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι.

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μπολ με μια κουτάλα.

Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο 25 εκ. και μεταφέρουμε πάνω τις πατάτες.

Διπλώνουμε τις άκρες του δημιουργώντας ένα πουγκί. Προσέχουμε να μην κλείσουμε πολύ σφιχτά το αλουμινόχαρτο ώστε να αφήσουμε αέρα για τους υδρατμούς.

Μεταφέρουμε το πουγκί στο μπάρμπεκιου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας το πουγκί ανά 10 λεπτά.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και απλώνουμε τα τυριά πάνω από τις πατάτες.

Αφήνουμε ανοιχτό το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Αφαιρούμε τις πατάτες από το μπάρμπεκιου.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις πατάτες και τις ψημένες πίτες, πασπαλίζοντας με λίγο δεντρολίβανο.

Για ψήσιμο στον φούρνο:

Για τις πατάτες: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα και ψήνουμε για 30 λεπτά κρατώντας κλειστό το πουγκί. Προσθέτουμε τα τυριά και ψήνουμε με ανοιχτό το πουγκί για ακόμα 10 λεπτά.

Για το κρέας: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News