Μαγειρική

Light Caesar salad - Ελαφριά, δροσερή, καλοκαιρινή και πεντανόστιμη!

Είναι light με απίστευτα γευστικό ντρέσινγκ

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε κι εσείς να την φτιάξετε

Αυτή τη σαλάτα θα την λατρέψετε! Είναι ιδιαίτερα νόστιμη και ιδανική πρόταση για όλους εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας ή βρίσκεστε σε δίαιτα.

Μία πεντανίστιμη, δροσερή σαλάτα, πρόταση του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη, με πολύ λίγες θερμίδες, αλλά τόσο μα τόσο πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε τον τρόπο παρασκευής στο παρακάτω βίντεο.

 

Υλικά:

Για τη μαρινάδα και το dressing

  • 30 γρ. αντζούγιες, φιλέτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 iceberg
  • 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια

 

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. παξιμάδια, κρίθινα

 

Εκτέλεση:

Για τη μαρινάδα και το dressing

Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

Στο υπόλοιπο μείγμα, στο μούλτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.

 

Για το κοτόπουλο

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.

Τα σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος περίπου 1-2 εκ..

Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη σαλάτα

Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το dressing, το θυμάρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

 

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες 2 εκ. και τις βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.

Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και τρίβουμε τα κρίθινα παξιμάδια.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια