Μαγειρική

Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα - Θρεπτική, πεντανόστιμη και light

Ιδιαίτερη μακαρονάδα

Ελληνικές, μοναδικές γεύσεις σε ένα πιάτο - Έτοιμη σε δέκα λεπτά και «άπαιχτη» σε γεύση!

Η πιο νόστιμη και υγιεινή μακαρονάδα είναι η Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα, που σας προτείνουμε σήμερα.

Είμαι μία συνταγή του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη που λατρεύουμε και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Ότι χρειάζεσαι για τον οργανισμό σου… σε ένα πιάτο!

Φτιάξτε την και γευτείτε την χωρίς τύψεις! 

 

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • Αλάτι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. φέτα
  • 400 γρ. σπαγγέτι, με σπανάκι

 

Για το σερβίρισμα:

  • άνηθο
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και βάζουμε τα ¾ στο τηγάνι. Κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα.

Βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια, αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και πέσει ο όγκος του.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με τον άνηθο και ελαιόλαδο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια