Μαγειρική

Πίτσα στο τηγάνι - Έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ! - Η πιο νόστιμη και λαχταριστή!

Η πιο εύκολη και γρήγορη σε παρασκευή πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ

Αυτή η πίτσα ανήκει στην κατηγορία των γρήγορων πιάτων.

Απευθυνόμαστε σε εσάς που δεν έχετε και πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και που θέλετε απολαύσετε το αγαπημένο έδεσμα, μικρών και μεγάλων, αλλά… φτιαγμένο από τα χεράκια σας.

Αυτή είναι η ιδανική λύση, μία συνταγή που δανειστήκαμε από το site του Άκη Πετρετζίκη και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, καθώς παρασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι πεντανόστιμη.

 

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 250 γρ. μανιτάρια champignon
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας

 

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ιδανικά θέλουμε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπει στον φούρνο.

Βάζουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να καραμελώσουν.

Απλώνουμε το τυρί, τη σάλτσα ντομάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.

 

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε διάμετρο ίση με το τηγάνι και καλύπτουμε τα υλικά.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

 

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια