Μαγειρική

Πίτα νηστίσιμη παραδοσιακή με άγρια χόρτα και μυρωδικά - Η πιο νόστιμη!

Η τέλεια νηστίσιμη πίτα

Απολαύστε τη ως νηστίσιμο πιάτο ή και ανεξάρτητα από την εποχή

Πρόκειται για μία λιτή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για την περίοδο που διανύουμε.

Είναι μία πίτα εύκολη σε παρασκευή, με άγρια χόρτα του αγρού και μυρωδικά, ενώ μπορείτε να προσθέσετε ρύζι, καθώς απορροφά τα υγρά των λαχανικών και βοηθά στην πέψη.

Μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε ρύζι να το αντικαταστήσετε με πλιγούρι ή και τραχανά που έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Απολαύστε τη ως νηστίσιμο πιάτο ή και ανεξάρτητα από την εποχή.

 

Υλικά:

  • 1 ½ κιλά διάφορα άγρια χόρτα κατάλληλα για πίτα (παπαρούνες, ζοχούς, λάπατα)
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ​1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 1 φλ. λάδι περίπου
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 φλ. ρύζι (προαιρετικό)

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

Τρίβουμε με το αλάτι και το λάδι να μαραθούν και να μικρύνει ο όγκος τους.

Προσθέτουμε το ρύζι και το πιπέρι.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε με πινέλο.

Ρίχνουμε τα χόρτα και τα απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια. Γυρίζουμε τα φύλλα από τα τοιχώματα του ταψιού πάνω στα χόρτα και σκεπάζουμε με 2 φύλλα από πάνω λαδωμένα και αυτά με πινέλο.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 70-90 λεπτά.

Πηγή: gourmed.gr

(Φωτογραφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια