Αυτή η τούρτα είναι κάπως διαφορετική από τις άλλες και σε παρασκευή και σε γεύση. Πρόκειται για ένα γλυκό ψυγείου πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Φτιάξτε την υπέροχη αυτή αρωματική τούρτα κατσαρόλας ή αλλιώς κορμός ταψιού, που μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.
Είναι ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει «ασπροπρόσωπους» σε όλες τις περιστάσεις!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. κουβερτούρα υγείας (sisinni)
- 380 γρ. κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού(sisinni)
- 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
Για τη σαντιγί:
- 400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική (κρύα)
- 70 γρ ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- Νιφάδες κουβερτούρας (sisinni)
- Ταψάκι 25×35
Κόβουμε την κουβερτούρα υγείας για να την έχουμε έτοιμη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, την κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Ανακατεύουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί 25Χ35.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά επάνω στο γλυκό.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (φυτική) με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσετε.