Μαγειρική

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια χωρίς μίξερ

Ακόμη και για όσους θα μπουν πρώτη φορά στην κουζίνα

Φτιάξτε φέτος το Πάσχα τα πιο νόστιμα και αφράτα γεμάτα ίνες πασχαλινά τσουρέκια!

Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι με ίνες!!!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κρατάνε μέρες!!

Τα πιο ελαφριά σε γεύση και πιο αρωματικά και αφράτα που έχετε φάει.

Την συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το προζύμι

100 γρ αλεύρι για τσουρέκι

50 γρ νωπή μαγιά

1 κτσ ζάχαρη

150 γρ νερό

Για την ζύμη

680 γρ αλεύρι για τσουρέκι

280 γρ ζάχαρη

150 γρ νερό

2 μεσαία αυγά

130 γρ λιωμένο βούτυρο

1/2 κτγ αλάτι

2 γρ μαστίχα

1 κτγ μαχλέπι

1/2 κτγ κακουλέ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανιλίνη

Για το άλειμμα

1 αυγό

Σουσάμι 

Ταψί 25χ35

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ξεκινάμε να φτιάξουμε το προζύμι. Ρίχνουμε το νερό , τις νωπές μαγιές, την ζάχαρη και το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.

Κάνουμε στόφα τον φούρνο (τον ανοίγουμε στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό στην συνέχεια τον κλείνουμε κοιτάμε να μην καίει η σχάρα )και βάζουμε μέσα το προζύμι να φουσκώσει(περίπου15-20 λεπτά).

Όσο φουσκώνει το προζύμι συνεχίζουμε με τα μυρωδικά.

Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(4 δάκρυα),το κακουλέ, το μαχλέπι ,την βανιλίνη, το αλάτι και την μισή ποσότητα της ζάχαρης και χτυπάμε πολύ καλά.

Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, το νερό , το ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το προζύμι εφόσον έχει ενεργοποιηθεί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.

Παίρνουμε το αλεύρι για τσουρέκι και το προσθέτουμε σταδιακά ζυμώνοντας πολύ καλά.

Μόλις ρίξουμε το αλεύρι και έχουμε μια εύπλαστη ζύμη αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά με δόσεις κάθε φόρα το λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)ζυμώνοντας να απορροφάει κάθε φορά η ζύμη το βούτυρο.

Αφού το ρίξουμε όλο πλάθουμε την ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και την βάζουμε να ξεκουραστεί κάνοντας τον φούρνο στόφα όπως και στο προζύμι μέχρι να διπλασιαστεί.

Μόλις διπλασιαστεί μετράμε και κόβουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 185 γρ

Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.

Μετά από 10 λεπτά ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.

Βάζουμε στριμωχτά και τα 3 τσουρέκια σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. με λαδόκολλα να διαχωρίζει το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

Αφού φουσκώσουν πολύ καλά τα αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.( Να προσθέσω οτι μπορεί να αλλάξει ο χρόνος ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας)

Μόλις ψηθούν τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Τα Πασχαλινά μας τσουρέκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε γεμάτα ίνες και τόσο αφράτα και γευστικά που θα είναι τα καλύτερα τσουρέκια που έχετε φτιάξει ποτέ σας

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια