Μαγειρική

Αγκινάρες τηγανιτές με κουρκούτι - Ο απόλυτος μοναστηριακός μεζές!

Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο!

Θα ενθουσιαστείτε με την παραδοσιακή και πεντανόστιμη αυτή συνταγή

Η αγκινάρα αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας και τώρα είναι η εποχή τους.

Μπορείτε να τις μαγειρέψετε με διάφορους τρόπους και να τις απολαύσετε, καθώς είναι πεντανόστιμες όπως κι αν τις φτιάξετε.

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη και σίγουρα θα σας κερδίσει με τη γεύση της.  

 

Υλικά:

  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες
  • περίπου ένα λίτρο νερό σε ένα βαθύ μπωλ
  • αλεύρι όσο πάρει, για να γίνει χυλός όχι, όμως, πολύ πηχτός
  • αλάτι
  • και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις κομμένες στη μέση αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τον χυλό με το νερό και το αλεύρι και αφού κρυώσουν τις ρίχνουμε μέσα σε αυτόν. Μπορείτε, αν θέλετε, να μην τις βράσετε καθόλου.

Τις κόβετε στη μέση, σε φέτες ή στα 8. Αλατίζετε το αλεύρι, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε. Με τον δεύτερο τρόπο γίνονται πιο τραγανές, αλλά σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν, αφού με αυτόν τον τρόπο οι αγκινάρες είναι αρκετά πιο σκληρές.

Πηγή: dogma.gr

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια