Μαγειρική

Νηστίσιμη καρμπονάρα: Η πιο light, εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας, στις 6 Απριλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας, που… τιμάται σήμερα στις 6 Απριλίου, μπορείτε να απολαύσετε ένα πανεύκολο, νηστίσιμο, light, αλλά και vegan πιατο!

Και πέρα από τη νοστιμιά της, αυτή η καρμπονάρα ετοιμάζεται πανεύκολα!

ΥΛΙΚΑ

1/2 πακέτο μακαρόνια

1 1/2 κούπα φυτική κρέμα

2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό

200 γρ. μανιτάρια

1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Λίγο λάδι

Φυτικό τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  • Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω φυτικό τυρί τριμμένο.

Πηγή: bovary.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια