Μαγειρική

Καλαμαράκια τηγανητά - Τα πιο τραγανά και λαχταριστά!

Μυστικά για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τηγανητά καλαμαράκια!

Ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen μας δείχνουν πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα τέλεια καλαμαράκια στο σπίτι… όπως αυτά… της ταβέρνας, αλλά και ακόμα καλύτερα!

Ακολουθήστε τα βήματα του σεφ, και θα έχετε τα πιο τραγανά απ’ έξω και πιο μαλακά από μέσα καλαμαράκια!

 

Υλικά:

  • 800 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 150 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κτσ αλάτι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 κτσ αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα ορθογώνιο γυάλινο πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το καλαμποκάλευρο , το ψιλό σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα(διαλέγουμε να ναι μεγάλη για να μην πιτσιλάει το λάδι όταν τηγανίζουμε) ρίχνουμε 1,5 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά (στους 170 c).

Αφού έχουμε καθαρίσει τα καλαμαράκια και τα έχουμε κόψει τα βουτάμε πρώτα ένα ένα στο μείγμα με το αλεύρι και στην συνέχεια μέσα στο μπολ με το νερό.

Τινάζουμε καλά το περίσσιο νερό και απευθείας τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα κάθε φορά 1-2 λεπτά στο καυτό το λάδι.

Αφού τηγανιστούν τα ρίχνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι.

Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε στο τραπέζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια