Νηστίσιμος αλάδωτος Χαλβάς με Κρέμα - Πανεύκολος & πεντανόστιμος!

Γαστρονομία
Νηστίσιμος αλάδωτος Χαλβάς με Κρέμα - Πανεύκολος & πεντανόστιμος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και πεντανόστιμος και... νηστίσιμος!

Αυτό τον χαλβά θα τον λατρέψετε, καθώς είναι πολύ εύκολος σε παρασκευή και φυσικά η γεύση του τα… «σπάει»!

Ιδανικός για την περίοδο της νηστείας, την οποία και διανύουμε, για εκείνους που την τηρούν, αλλά και όχι μόνο!

Φτιάξτε αυτόν τον αρωματικό, ελαφρύ, σιμιγδαλένιο, αλάδωτο χαλβά με κρέμα, ακολουθώντας τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη και της ομάδας Live Kitchen, για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • 500 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 500 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κτσ μαρμελάδα κεράσι
  • Νερό για το αραίωμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανιλίνες.

Ρίχνουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή μέσα στην φόρμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αφού πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά για ακόμα 1 λεπτό.

Στρώνουμε τον χαλβά πάνω από την κρέμα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Μετά από 1 ώρα αφού έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί τον ξεφορμάρουμε.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κτσ από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Ρίχνουμε την μαρμελάδα γύρω γύρω τον χαλβά και έπειτα είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Μια υπέροχη αλάδωτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News