Πεντανόστιμα νηστίσιμα Κουλουράκια με Πορτοκάλι

Γαστρονομία
Πεντανόστιμα νηστίσιμα Κουλουράκια με Πορτοκάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο ελαφριά σε γεύση και πιο αρωματικά και αφράτα που έχετε φάει

Αυτά τα πανέμορφα κουλουράκια που μοιάζουν με Πασχαλινά, είναι νηστίσιμα.

Φτιάξτε τα πανεύκολα και σε μόλις 15 λεπτά!

Τα πεντανόστιμα αυτά κουλουράκια, που είναι και νηστίσιμα, είναι το ιδανικό βούτημα για τον απογευματινό σας καφέ, για όλους εσάς που τηρείται την νηστεία και όχι μόνο. 

Την συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης. 

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1/4 κτγ κακουλέ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 25 κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την ζάχαρη, το κακουλέ , την μαστίχα, το μαχλέπι , το μπέικεν και τις βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη.

Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας και το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια.

Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c.

Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Μια υπέροχη συνταγή που θα την λατρέψετε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News