Μαγειρική

Ιδανικό κουρκούτι για έναν τέλειο τηγανιτό μπακαλιάρο

Το τέλειο κουρκούτι για ένα μπακαλιάρο που δεν έχετε ξαναφάει!

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το ιδανικό κουρκούτι για τον τέλειο τηγανιτό μπακαλιάρο.

Κριτσανιστό και πεντανόστιμο κουρκούτι για να «ντύσετε» τον μπακαλιάρο σας και να τον συνοδεύσετε με την επίσης τέλεια Σκορδαλιά, που σας προτείναμε.

Ακολουθήστε τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη από την Ομάδα Live Kitchen και σίγουρα δεν θα έχετε αστοχίες.  

 

Υλικά:

  • 1 Κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
  • 300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 350 γρ. μπύρα
  • 130 γρ. νερό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • 1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκκαλα και την πέτσα.

Τον κόβουμε σε ίσα κομμάτια και σε ένα μεγάλη γάστρα ή λεκάνη με ένα τρυπητό μέσα τον τοποθετούμε μέσα στο τρυπητό και το γεμίζουμε το ταψί με νερό να σκεπάζει καλά τον μπακαλιάρο.

Κάθε 4 έως 5 ώρες πετάμε το νερό και γεμίζουμε με καθαρό (για να μπορέσει να φύγει η αλμύρα από το ψάρι).

Αυτό το κάνουμε για 24 ώρες.

Μετά από 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί Κουζίνας (το κάνουμε αυτό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να έχει στεγνώσει τελείως το ψάρι).

Πρέπει να ναι στεγνό για να μπορέσει να παναριστεί  σωστά με το αλεύρι και να κολλήσει επάνω το κουρκούτι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το ψιλό σιμιγδάλι, το νερό, το μπέικεν το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα πανάρουμε μέσα σε ένα πυρέξ με μπόλικο αλεύρι τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και να έρθει σε θερμοκρασία 160-170 c.

Βουτάμε ένα - ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού (τα κομμάτια τα τηγανίζουμε κάθε φορά δύο δύο και κοιτάμε να ναι περίπου το ίδιο μέγεθος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα).

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στο καυτό λάδι.

Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Μόλις τα τηγανίσουμε όλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά, με πατάτες τηγανιτές και με ότι άλλο μας αρέσει.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια