Μαγειρική

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά με απίστευτη υφή & γεύση - Φτιάξτε το παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού!

Συνοδεύεται με μπακαλιάρο

Αυτή είναι η πιο νόστιμη σκορδαλιά

Την... τιμητική της έχει η σκορδαλιά την ημέρα του Ευαγγελισμού, καθώς η παράδοση την «θέλει» στο τραπέζι να «συνοδεύεται» με μπακαλιάρο.

Την συνταγή μας προτείνουν ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen.

Η γεύση και η υφή αυτής της σκορδαλιάς, είναι απλά υπέροχη, ενώ παρασκευάζεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Υλικά:

  • 800 γρ. πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 40 γρ. λευκό ξύδι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Μαϊντανό

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με αλάτι μέχρι που να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά.

Τις στραγγίζουμε αφού βράσουν  και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις μισές.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, τις 3 σκελίδες σκόρδου και το λευκό ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή.

Το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

Συνεχίζουμε και στον πολυκόφτη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από 1/2 λεμόνι και τις υπόλοιπες πατάτες.

Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μεταξύ τους.

Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια