Μαγειρική

Χαλβάς με ταχίνι - Φτιάξτε μόνοι σας το πιο νόστιμο γλύκισμα της Σαρακοστής

Φτιάξτε χαλβά με όποια γεύση εσείς θέλετε

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε! Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολα φτιάχνετε!

Πρόκειται για τη συνταγή του παραδοσιακού χαλβά, που μπορείτε κι εσείς με απλά υλικά να φτιάξετε στο σπίτι σας πολύ εύκολα και γρήγορα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά καμία από τον έτοιμο χαλβά και ότι δε θα μείνει ούτε ψίχουλο..!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από τον site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

 

Υλικά:

  • 350 γρ. ταχίνι
  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι
  • 70 γρ. νερό
  • 1 βανιλίνη
  • 120 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, προαιρετικά
  • 20 γρ. κακάο, προαιρετικά

 

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Προαιρετικά, είτε προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά, είτε χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ισομερή μείγματα, προσθέτουμε στο ένα μείγμα το κακάο, ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί, και τέλος ενώνουμε τα 2 μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια