Μαγειρική

Ψωμί με γραβιέρα και καρότο - Το πιο νόστιμο!

Πανεύκολη συνταγή

Η συνταγή γίνεται και χωρίς μίξερ

Αυτό το ψωμάκι είναι πολύ πιο νόστιμο από τα ψωμιά… που έχουμε συνηθίσει.

Μοιάζει με αλμυρό κέικ και είναι πεντανόστιμο και πανεύκολο σε παρασκευή.

Φτιάχνετε και χωρίς τη χρήση μίξερ.

Ακολουθήστε τα βήματα του Άκη Πετρετζίκη, για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 

Υλικά:

  • 220 γρ. νερό
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. καρότα
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο, για τη φόρμα

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ιδανικά αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Τρίβουμε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 50 γρ. γραβιέρα και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 6-8 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε λαδωμένη φόρμα 10x35 εκ. και καλύπτουμε με πετσέτα. Αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με 20 γρ. γραβιέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια