Μαγειρική

Ζύμη πίτσας με 2 μόνο υλικά - Το πιο εύκολο και νόστιμο ζυμάρι

Αυτή η ζύμη φτιάχνεται στο πι και φι

Αυτό το ζυμάρι μπορείτε να το φτιάξετε γρήγορα και εύκολα, μόνο με δύο υλικά.

Για όσους δεν διαθέτουν χρόνο ή και για «έκτακτες» περιπτώσεις, αυτό το φύλλο θα… σας λύσει τα χέρια.

Την καταπληκτική συνταγή δανειστήκαμε από το site του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

 

Υλικά:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο στη μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι με το αλεύρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο ζυμάρι που ξεκολλάει από τον κάδο.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε διαστάσεις 30x40 εκ. με πάχος 1 εκ.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη της πίτσας.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

(Φωτογραφία unsplash)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια