Φτιάξτε αυτές τις καταπλητικές τυροπιτούλες… όπως οι επαγγελματίες
Πρόκειται για την πιο νόστιμη συνταγή, τραγανή απ’ έξω και αφράτη από μέσα.
Εύκολες σε παρασκευή, με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Ακολουθήστε τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη (ομάδα Live Kitchen) και θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά:
- 150 γρ χλιαρό νερό
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 320 γρ χλιαρό γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ αλάτι
- Ασπράδι από 2 μεσαία αυγά
- 950 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 500-800 γρ τυρί φέτα
- Ελαιόλαδο
- 2 κρόκοι+2 κτσ νερό
- 20 κομμάτια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, την ξηρή μαγιά, τα ασπράδια, το χλιαρό το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα και αφού έχει φουσκώσει ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 70 γρ.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα - ένα ανοίγοντάς το σε σχήμα ορθογώνιο. Το τραβάμε προσεκτικά με τα χέρια μας να το ανοίξουμε καλά και έπειτα με ένα πινέλο ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στην άκρη πέρα για πέρα τοποθετούμε τυρί φέτα και το ρολάρουμε. Στη συνέχεια το στριφογυρνάμε και το στριφτοπιτάρι είναι έτοιμο. Κάνουμε το ίδιο και με όλα τα άλλα. Αλείφουμε με 2 κρόκους + 2 κτσ νερό το καθένα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.