Τσουρεκάκια με Κεφίρ τα πιο αφράτα και μυρωδάτα!

Γαστρονομία
Τσουρεκάκια με Κεφίρ τα πιο αφράτα και μυρωδάτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε αυτήν την υπέροχη συνταγή

Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει, πρόκειται για τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια που έχετε φτιάξει.

Τρώγονται… σκέτα ή με πραλίνα και γάλα!

Τσουρέκια σκέτη απόλαυση από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Για την παρασκευή τους δεν απαιτείται η χρήση μίξερ. Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα την εκτέλεση για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα!

Υλικά:

  • 250 γρ χλιαρό νερό
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 50 γρ νωπή μαγιά
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ κεφίρ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κακουλέ (κάρδαμο)
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 γρ μαστίχα

Για το άλειμμα

  • 50 γρ ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κτσ γάλα
  • Σουσάμι
  • 19 κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα πολύ καλά την νωπή μαγιά. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη.

Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανιλίνες και την ζάχαρη και το χτυπάμε να γίνουν σκόνη.

Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι για τσουρέκι και το ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα μεσαία αυγά, το λιωμένο βούτυρο ( Να ναι σε θερμοκρασία δωματίου), το κεφίρ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Η ζύμη θα κολλάει στην αρχή και μόλις θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο σταδιακά. Μόλις βάλουμε όλο το ηλιέλαιο η ζύμη δεν θα κολλάει τόσο. Αφού κάνουμε τον φούρνο στόφα την βάζουμε μέσα σκεπασμένη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.

Μόλις γίνει διπλάσια την δουλεύουμε πάνω στον πάγκο για  λίγο και έπειτα την  χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αρχίζουμε ένα - ένα να τα Δίνουμε σχήμα. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμα 1/2 ώρα.

Αλείφουμε με ένα μείγμα από αυγό και 1 κτσ γάλα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και έπειτα είναι έτοιμα να τα ψήσουμε. Τα τσουρεκάκια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 - 15 λεπτά στους 180 c και έπειτα τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά στους 180 c.

Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News