Κέικ Καρότου, το πιο νόστιμο και αφράτο! – Χωρίς μίξερ

Γαστρονομία
Κέικ Καρότου, το πιο νόστιμο και αφράτο! – Χωρίς μίξερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολη σε παρασκευή συνταγή χωρίς τη χρήση μίξερ

Αυτή τη συνταγή που μας προτείνουν ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen θα την λατρέψετε!

Δεν είναι άλλη από το αγαπημένο για πολλούς κέικ καρότου.  

Δεν υπάρχει πιο… αφράτο και νόστιμο! Κι από εμφάνιση… σκίζει!

Ακολουθήστε τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 4 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. τριμμένο καρότο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 80 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 25 γρ. ηλιέλαιο
  • Τριμμένο καρύδι
  • 26 εκ. φόρμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις σταφίδες, τα καρύδια, το τριμμένο καρότο, το μπέικεν, την κανέλα και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αναμιγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ και αφού την αλευροβουτυρώσουμε πολύ καλά ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στις αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα από κάτω προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180 c. Mόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει η σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με 25 γρ. ηλιέλαιο. Ξεφορμάρουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε από πάνω να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε γύρω γύρω τριμμένο καρύδι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται το ψυγείο σας. Μετά από 1 ώρα το κέικ καρότου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Είναι πεντανόστιμο που θα σας ενθουσιάσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News