Μαγειρική

Φανταστική Πορτοκαλόπιτα με αφράτη μαμαδίστικη κρέμα

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε!

Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι σίγουρα η πιο νόστιμη και αφράτη που έχετε φτιάξει και έχετε φάει ποτέ!

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη και της Ομάδας Live Kitchen, ιδιαίτερη και πολύ - πολύ νόστιμη είναι η κρέμα της.

Θα σας ενθουσιάσει!

 

Υλικά:

  • 350 γρ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 12 φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 στικ κανέλας
  • 4 μεσαία αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 220 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 400 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 2 βανιλίνες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 70 γρ βούτυρο
  • 2 βανιλίνες
  • 34χ24 εκ.

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε πρώτα φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατασαρολάκι 18 εκ. ρίχνουμε τις φλούδες από 2 πορτοκάλια το νερό τη ζάχαρη τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια και το στικ κανέλας και αφού βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και αφού το έχουμε ξεπαγώσει πολύ καλά το βάζουμε φύλλο φύλλο διπλώνοντας τα σαν φυσαρμόνικα μέσα σε ένα ταψί.

Το ψήνουμε για 1 ώρα στους 100 c. Αφού ψηθεί το σπάμε με τα χέρια μας με αυτόν τον τρόπο έχουμε ξεράνει τελείως τα φύλλα για να μπορέσουμε να τα σπάσουμε σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε ένα μπολ και αφρατεύουμε πολύ καλά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Περίπου για 10 λεπτά. Αφού αφρατέψουμε πολύ καλά ρίχνουμε σιγά - σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε τις βανιλίνες το γιαούρτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Έπειτα προσθέτουμε και το μπέικεν και σταματάμε να χρησιμοποιούμε το μίξερ. Παίρνουμε λίγο - λίγο μείγμα με τη χούφτα μας κάθε φορά και με κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω ενσωματώνουμε και τα κομμάτια από το φύλλο κρούστας. Αφού τα ενσωματώσουμε όλα αλευροβουτυρώνουμε ένα πυρέξ 34χ24 εκ. και στρώνουμε το μείγμα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c. Αφού ψηθεί όπως είναι καυτό προσθέτουμε και το σιρόπι σιγά - σιγά και το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αφού πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά.

Μόλις λιώσει καλά και το βούτυρο προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την πορτοκαλόπιτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί η κρέμα και η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια