Κρεμώδες γλυκό ψυγείου σοκολάτας - Χωρίς ψήσιμο!

Γαστρονομία
Κρεμώδες γλυκό ψυγείου σοκολάτας - Χωρίς ψήσιμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σοκολατένια απόλαυση

Επιτυχία 100% μας εγγυάται η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης σε αυτή τη συνταγή, αν ακολουθήσουμε πιστά τα βήματα της εκτέλεσης.

Εύκολο σε παρασκευή και όπως μας υπόσχονται, τόσο νόστιμο που όταν το δοκιμάσετε θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια.

Η οικογένεια σας θα το λατρέψει και φυσικά όσοι το δοκιμάσουν! Είναι τόσο σοκολατένιο και κρεμώδες που δεν μπορείς να… σταματήσεις να τρως!

  • 500 γρ. γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κρόκο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
  • 200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. μπτι μπερ μπισκότα
  • 150 γρ. σοκολατούχο γάλα
  • 200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Κομμάτια κουβερτούρας 65% κακάο
  • 25Χ30 εκ.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο τον κρόκο αυγού, την βανιλίνη και την κουβερτούρα με 65% κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφού λιώσει ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.

Λίγο πριν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο παίρνουμε ένα πυρέξ (25χ30) και βουτάμε μέσα σε σοκολατούχο γάλα τα μπισκότα πτι μπερ και κάνουμε 2 στρώσεις. Αφού κάνουμε τις 2 στρώσεις ρίχνουμε από πάνω λίγο σοκολατούχο γάλα. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με το μίξερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ . Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα να είναι ομοιόμορφή σε όλο το πυρέξ. Συνεχίζουμε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος την φυτική μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Την στρώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και στολίζουμε με νιφάδες από κουβερτούρα με 65% κακάο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο να τα απολαύσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News