Πρασοκιμαδόπιτα με τυρί - Η πιο νόστιμη!

Γαστρονομία
Πρασοκιμαδόπιτα με τυρί - Η πιο νόστιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ και θα την λατρέψετε!

Φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη πρασοκιμαδόπιτα με τυρί και ένα είναι σίγουρο πως θα την αγαπήσετε και θα θελήσετε να την ξαναφτιάξετε, καθώς τρώγεται όλες τις ώρες και φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα.

Με μοναδική γέμιση και αφράτο φύλλο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας και δεν χρειάζεται μαγιά για την Παρασκευή της.

Τη συνταγή μας προτείνουν η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Υλικά:

750 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

330 γρ σόδα

20 γρ μπέικεν πάουντερ

1 κτσ αλάτι

170 γρ βούτυρο (κρύο)

2 μέτρια πράσα

1 μεγάλο κρεμμύδι

Λίγο μαϊντανό

Αλάτι+ πιπέρι

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά

50 γρ ελαιόλαδο

150 γρ τυρί φέτα

80 γρ βούτυρο

1 κρόκο+2 κτσ γάλα

35 εκ.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ. Αφού το κοσκινίσουμε ρίχνουμε την σόδα, κόβουμε σε κυβάκια το παγωμένο βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικεν και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την γέμιση. Κόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν και μαγειρευτούν τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι σπάζοντας τον κιμά.

Τον μαγειρεύουμε πολύ καλά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Μόλις γίνει τον ρίχνουμε και αυτόν μέσα στο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι(ανάλογα την προτίμηση σας). Παίρνουμε ένα ταψάκι 35 εκ. και το λαδώνουμε.

Κόβουμε την ζύμη στα 2 και αφού ανοίξουμε το πρώτο ζυμάρι στο πάτο ρίχνουμε την γέμιση(σημαντικό να έχει κρυώσει τελείως η γέμιση πριν την ρίξουμε). Μόλις ρίξουμε την γέμιση τρίβουμε το τυρί φέτα και ρίχνουμε σε κομματάκια το κρύο βούτυρο. Έπειτα ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το βάζουμε από πάνω από την γέμιση.

Το πατάμε καλά στις άκρες και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Αλείφουμε με έναν κρόκο και 2 κτσ γάλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πρασοκιμαδόπιτα με τυρί είναι έτοιμη. Τόσο νόστιμη μια σπιτική πίτα που θα την λατρέψετε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News