Μαγειρική

Πατάτες στον φούρνο - Πικάντικες, πεντανόστιμες και… αλάδωτες

Αυτές οι πατάτες έχουν τραγανή πικάντικη κρούστα, ενώ εσωτερικά είναι μαλακές και αφράτες

Την παραμονή των Θεοφανείων η νηστεία που τηρούμε είναι αλάδωτη, ενώ δεν τρώμε ούτε ψάρι. Η μόνη περίπτωση να αρτηθούμε το λάδι είναι εάν πέσει Σάββατο ή Κυριακή.

Για το λόγο αυτό κι εμείς από τη στήλη μας σας προτείνουμε πικάντικες πατατούλες αλάδωτες στον φούρνο.

Αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε, καθώς είναι πεντανόστιμες, αρωματικές, τραγανές και ελαφριές. Μία πρόταση λοιπόν για αλάδωτες μέρες νηστείας, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 1-2 κιλά πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχαρικά, μυρωδικά της αρεσκείας

 

Εκτέλεση

Το αλάτι και το πιπέρι είναι απαραίτητα, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά παίρνουμε όποια μας αρέσουν. Ρίγανη, θυμάρι, κάρυ και ο,τι άλλο Σας αρέσει.Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα δύο ή τέσσερα, αναλόγως το μέγεθος. Τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και όποια άλλα μπαχαρικά βάζουμε.

Ψήνονται σε θερμοκρασία 180 - 200 βαθμούς Κελσίου και ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 35 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο. Θα τις παρακολουθείτε όσο τις ψήνετε και όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμες. 

Πηγή: cookpad.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια