Μαγειρική

Ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια & δαμάσκηνα

Μία ιδανική συνταγή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας

Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια και δαμάσκηνα. Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για το γιορτινό τραπέζι, έτοιμη σε 20 μόνο λεπτά.

Εύκολα, γρήγορα έχετε ένα τέλειο φαγάκι και πολύ ιδιαίτερο σε γεύση!

 

Υλικά:

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ψαρονέφρι 500 γραµ. (κομμένο σε χοντρές φέτες)
  • 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  • 300 γραµ. ασπρομανίταρα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)
  • 4 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
  • ½ φλ. ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 6 δαμάσκηνα αποξηραμένα (κομμένα στη μέση)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για το ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά κι από τις δυο πλευρές για περίπου 4-5′ να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον. Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1′ να γίνει τραγανό και το αφαιρούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να παραμείνει τραγανό. Μην το σκεπάσετε όσο είναι ζεστό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια (μάθετε πώς θα τα καθαρίσετε σωστά και πώς θα τα κόψετε εδώ) και το σπασμένο σκόρδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2′-3′ χωρίς να ανακατεύουμε. Γύρισμα μια φορά είναι αρκετή. Τα βγάζουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα βαλσαμικό, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα, να σιγοβράζει δηλαδή. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 2′ να πυκνώσει. Τότε, ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι μαζί με όλα τα υγρά του στην σάλτσα, τα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και βράζουμε για 2΄ακόμη, να πυκνώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τραγανό μπέικον.

 

Πηγή: argiro.gr

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια