Βασιλόπιτα με άρωμα μαστίχας - Βουτυρένια, αρωματική και αφράτη

Γαστρονομία
Βασιλόπιτα με άρωμα μαστίχας - Βουτυρένια, αρωματική και αφράτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη Βασιλόπιτα

Μία ιδιαίτερη συνταγή από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη, που μας υπόσχονται σίγουρη επιτυχία!

Αγοράστε τα υλικά, φορέστε ποδίτσα, σηκώστε τα μανίκια και ακολουθήστε τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη και ξεκινήστε να την φτιάχνετε, για να έχετε την τέλεια βασιλόπιτα στο τραπέζι σας.

Αρωματική και πολύ αφράτη. Η Βασιλόπιτα αυτή, όπως μας υπόσχεται η ομάδα, θα στολίσει σίγουρα το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και θα είναι η καλύτερη που έχετε φτιάξει!

Υλικά:

400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

300 γρ ζάχαρη

250 γρ λιωμένο βούτυρο

5 μεσαία αυγά

150 γρ γάλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κτγ μαχλέπι

1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)

1/4 κτγ αλάτι

20 γρ μπέικεν πάουντερ

2 βανιλίνες

2 γρ μαστίχα

150 γρ λευκή κουβερτούρα

15 γρ ηλιέλαιο

Τρούφα σοκολάτας

Bitter άλειμμα σοκολάτας

26 εκ.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (μαστίχα , κακουλέ, ζάχαρη, βανιλίνες, μαχλέπι) και τα θρυμματίζουμε όλα μαζί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από μεσαία αυγά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θρυμματίσαμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα, το ξύσμα από  πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε ελαφρώς με το μίξερ. Αφού τα χτυπήσουμε προσθέτουμε και το αλεύρι Γ.Ο.Χ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε και το μπέικεν και αφού το ανακατέψουμε καλά το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και μαζί με μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του. Σε μια φόρμα αφού έχουμε βάλει στο πάτο λαδόκολλα αλείφουμε γύρω - γύρω στα πλαινά την φόρμας βούτυρο.

Ρίχνουμε το μείγμα προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 180 c. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και μετά από λίγο το γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να έχουμε από πάνω την ίσια πλευρά. Αφού το αναποδογυρίσουμε ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολάκι κόβουμε σε λεπτά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα μαζί με 15 γρ ηλιέλαιο. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε καλά την κουβερτούρα και την ρίχνουμε πάνω στην βασιλόπιτα. Αφού το ρίξουμε  τότε το βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 1,5 ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Αφού σταθεροποιηθεί τότε σε ένα κορνέ βάζουμε το άλειμμα σοκολάτας και γράφουμε το έτος ευχές ή ότι άλλο θέλουμε.

Συνεχίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και στολίζουμε με ότι μας αρέσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News