Μαγειρική

Χριστουγεννιάτικα ψωμάκια γεμιστά με τυρί που λιώνει στο στόμα

Ένα ιδιαίτερο ψωμάκι για την ημέρα των Χριστουγέννων

Θέλετε να εντυπωσιάσετε και να καταπλήξετε όλους όσους αγαπάτε τις εορταστικές ημέρες που έρχονται; Φτιάξτε αυτά τα ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα ψωμάκια του Άκη.

Χριστουγεννιάτικες «ψωμένιες» μπαλίτσες, γεμάτες με τυρί που λιώνει στο στόμα…

Ένα ψωμάκι εντυπωσιακό σε εμφάνιση και μοναδικό σε γεύση!

Παρασκευάστε το και εντάξτε τα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «εξαφανιστεί» σε χρόνο ρεκόρ.  

Συστατικά:

  • 300 γρ. νερό
  • 16 γρ. μαγιά ξηρή
  • 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. αλεύρι σκληρό
  • αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μοτσαρέλα, σε μπαλάκια
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. σουσάμι, μαύρο
  • 50 γρ. παπαρουνόσπορο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

 

Για το σερβίρισμα

  • cranberries, σάλτσα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Βάζουμε τα αλεύρια, αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο μίξερ με τον γάντζο.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 20-30 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια.

Πιέζουμε λίγο το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και βάζουμε από ένα μπαλάκι μοτσαρέλας. Κλείνουμε τη μοτσαρέλα μέσα στη ζύμη και αφήνουμε στην άκρη.

Βουτάμε το κάθε μπαλάκι ζύμης στο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό, σουσάμι μαύρο, παπαρουνόσπορο, γραβιέρα, τσένταρ και μαϊντανό. Το κάθε ζυμαράκι θέλουμε να έχει διαφορετική επικάλυψη.

Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και σερβίρουμε με την cranberry sauce.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια