Μαγειρική

Τέλεια καρυδόπιτα με ελάχιστες θερμίδες – Απόλαυση χωρίς τύψεις!

Αγιορείτικη συνταγή καρυδόπιτα με ελάχιστες θερμίδες!

Μια και διανύουμε ακόμη την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε μία αλάδωτη καρυδόπιτα. Μία πεντανόστιμη επιλογή και πρόταση για όσους την τηρούν.

Πρόκειται για μία αγιορείτικη συνταγή, η οποία βασίζεται σε απλά και θρεπτικά υλικά, τα οποία όταν «παντρεύονται»… απογειώνουν την γεύση!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μπορούν κάποια φαγητά ή γλυκά να είναι απολαυστικά και εξαιρετικά νόστιμα παρόλο που δεν έχουν ίχνος λαδιού.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το site dogma.gr και σας την προτείνουμε! Αξίζει σίγουρα να την δοκιμάσετε σκέτη ή και με σαντιγί!  

 

Υλικά:

¾  φλιτζανιού ταχίνι

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι  σταφίδες ξανθές

½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

1 ½  φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα

1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας

2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

250 γρ. κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς  για 30 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε  με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.

(Φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια