Μαγειρική

Νόστιμο χοιρινό κότσι στην γάστρα - Μαλακό σαν… λουκούμι! - Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Πάνο Παπαδάκη και την ομάδα Live Kitchen

Χοιρινό κότσι στην γάστρα με πατατούλες, μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης για τον εορταστικό μας τραπέζι.

Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να μαρινάρετε το χοιρινό και πώς μπορείτε να φτιάξετε… μελωμένες πατατούλες στην γάστρα.

Ακολουθήστε τα βήματα του Πάνου και θα έχετε ένα φαγάκι, που λιώνει στο στόμα!

 

Yλικά:

  • 330 γρ μπύρα
  • 3 κτσ μουστάρδα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κτσ δενδρολίβανο
  • 3 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 κτγ πιπέρι
  • 1 κτσ αλάτι
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 2,5 κιλά κότσι χοιρινό
  • 3 καρότα
  • 1 κιλό πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη συνταγή παίρνoντας ένα μπολ για να κάνουμε τη μαρινάδα. Αρχικά ρίχνουμε μέσα στο μπολ την μπύρα συνεχίζουμε ρίχνοντας την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε έναν πολυκόφτη και θρυμματίζουμε 1 μέτριο κρεμμύδι μαζί με τρεις σκελίδες σκόρδου. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το θρυμματισμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.

Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα το Βαλσάμικο το ξύδι το αλάτι Το πιπέρι Το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε στην άκρη τη μαρινάδα που φτιάξαμε και παίρνουμε τα 2,5 κιλά χοιρινό κότσι από το ψυγείο .Βάζουμε οδοντογλυφίδες και τρυπάμε σε όλα τα σημεία το κρέας για να μπορέσει να εισχωρήσει μέσα η μαρινάδα.

Αφού τα τρυπήσουμε σε όλα τα σημεία τα βάζουμε μέσα στη μαρινάδα και τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη. Έπειτα τα βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 10 ώρες (ξεκινάμε αυτή τη διαδικασία από το πρωί) Μόλις περάσουν οι 10 ώρες τα βγάζουμε τα κρέατα από το ψυγείο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά (όταν το κάνουμε αυτό θα είναι περίπου στις 9:00 με 10:00 το βράδυ). Τα ξανά σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε για να τα μαγειρέψουμε το πρωί. Το πρωί τα βγάζουμε από το ψυγείο και αποσύρουμε όλες τις οδοντογλυφίδες. Αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα  μέσα σε μία γάστρα τα βάζουμε και τα αλάτίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

Μέσα στη γάστρα προσθέτουμε όλη τη μαρινάδα και τα τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια βάζουμε και το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις. Αφού περάσει η μισή ώρα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε να ψηθούν για τρεισήμισι ώρες ακόμα. Λίγο πριν ψηθούν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις πατάτες βράζοντας τες ολόκληρες με τη φλούδα για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Όσο βράζουν οι πατάτες και αφού έχει επέλθει η ώρα για τα χοιρινά κότσια τα βγάζουμε από το φούρνο αποσύρουμε το καπάκι της γάστρας και τα ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Συνεχίζουμε Και αφού έχουν βράσει οι πατάτες τις βάζουμε μέσα σε κρύο νερό και τις στεγνώνουμε καλά χαρτί κουζίνας.

Μόλις στεγνώσουμε καλά τις πατάμε ελαφρώς με την παλάμη του χεριού μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο .Τις βάζουμε να τις μαγειρέψουμε σε ένα τηγάνι για περίπου 5 με 10 λεπτά.

Μετά τις αλατίζουμε ρίχνουμε την  πάπρικα την γλυκιά και το πιπέρι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Το χοιρινό κότσι και οι πατάτες είναι έτοιμες και το μόνο που απομένει είναι να τα σερβίρουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας για να ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια. Είναι τόσο νόστιμο και μαλακό το κρέας που απλά λιώνει. Θα είναι το πιο νόστιμο γεύμα για το Χριστουγεννιάτικό σας τραπέζι Καλή σας επιτυχία!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια