Μαγειρική

Μελιτζάνες σαν… μουσακάς - Οι πιο νόστιμες!

Ένα φαγητό που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον κανονικό μουσακά

Πρόκειται για μία μοναστηριακή συνταγή, πολύ εύκολη σε παρασκευή και με ιδιαίτερη γεύση, καθώς οι μελιτζάνες αντικαθιστούν επάξια το κρέας, για εκείνους φυσικά που κάνουν αποχή από αυτό.

Οι αγιορείτες πατέρες χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η μοναστηριακές μελιτζάνες στο φούρνο με μανιτάρια.

Υλικά:

  • 6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, άγρια ή καλλιέργειας
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ½ λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • Τυρί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με το λάδι ελαφρώς. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τη ντομάτα.

Ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τη σάλτσα με τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο γύρω στα 45 λεπτά.

Πηγή: dogma.gr

(Φωτογραφία: pxhere.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια