Μαγειρική

Σαρακοστιανή αλάδωτη μερέντα - Ο απόλυτος νηστίσιμος πειρασμός!

Μπορείτε να την γευτείτε ακόμα και τις ημέρες που η νηστεία «επιβάλλει» αποχή από το λάδι

Αυτή η μερέντα που σας προτείνουμε, είναι διαφορετική!

Είναι μία μερέντα πιο υγιεινή, την οποία μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας και την περίοδο της νηστείας. Μια μερέντα σαρακοστινή και αλάδωτη, εξαιρετική επιλογή ακόμα και για τις ημέρες που η νηστεία «επιβάλλει» αποχή από το λάδι.

Τόσο τα υλικά που θα χρειαστείτε, όσο και η τρόπος παρασκευής της είναι πολύ απλός.

Υλικά: 

  • 250 γρ. κακάο
  • 4 ποτήρια ζάχαρη ή εναλλακτικά 4 ποτήρια σιρόπι αγαύης για μια πολύ πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες εκδοχή της
  • 2,5 ποτήρια γάλα αμυγδάλου
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 2 κ.σ. ταχίνι, προτιμήστε ολικής άλεσης χωρίς προσθήκη αλατιού.

 

Εκτέλεση:

Περνάτε από το μπλέντερ τα φουντούκια.

Ακολούθως, ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά.

Αφού τα υλικά σας πάρουν μια βράση, το μείγμα σας θα αρχίσει να πήζει λιγάκι. Το ανακατεύετε το κατεβάζετε από τη φωτιά και είναι έτοιμο να το αδειάσετε στο βαζάκι σας.

Φυσικά, μην κλείσετε το βαζάκι, μέχρι η μερέντα σας να κρυώσει.

Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, φτιάξατε νηστίσιμη, αλάδωτη μερέντα!   

  • Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό εσείς προτιμάτε.

 

Πηγή: dogma.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια